Κοτόπιτα χωρίς φύλλο

Είναι η δεύτερη φορά που την φτιάχνω, επειδή λένε για την τύχη του πρωτάρη. Και πάλι έγινε μια τρελά πεντανόστιμη πίτα. Χορταστική, γευστική και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να πω. Πάνω απ' όλα, το σίγουρα είναι ότι θα σας την ζητάνε συνέχεια τα παιδιά!!


Υλικά:

Προετοιμασία:

  1. Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά και τις αφήνουμε μέσα στο νερό
  2. Βράζουμε τα στήθη και τα βγάζουμε από την φωτιά 10 λεπτά πριν γίνουν.
  3. Ξεπλένουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
  4. Πλένουμε, καθαρίζουμε από τα σπόρια την πιπεριά και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  5. Τοποθετούμε τα στήθη και τις πατάτες σε πιατέλα να κρυώνουν.
Εκτέλεση:

  1. Σε μία σαλατιέρα ή ένα βαθύ μπωλ σπάμε τα αυγά. αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και λίγη ρίγανη και τα χτυπάμε για 5 λεπτά να διαλυθούν καλά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε τα υλικά για να μην σκορπίσουν.
  4. Με ένα ραβδομπλέντερ ή ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε τον χυλό για 10 λεπτά μέχρι να διαλυθούν οι κόμποι και να αφρατέψει.
  5. Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες 
  6. Κόβουμε σε μεγαλούτσικους κύβους το κοτόπουλο το αλατοπιπερώνουμε και το ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού.
  7. Λαδώνουμε ένα ταψί 32εκ. πολύ καλά. Να λαδώσετε και τα πλάγια του ταψιού.
  8. Ανακατεύουμε λίγό ακόμα τον χυλό για να μην κάτσει το αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί.
  9. Κατόπιν ρίχνουμε τους κύβους του κοτόπουλου και το ανακατεύουμε με τον χυλό. Το απλώνουμε να έχει όλο το ταψί κομμάτια κοτόπουλου.
  10. Ρίχνουμε και τα στραγγισμένα μανιτάρια και τα στρώνουμε να πάνε στα κενά του κοτόπουλου.
  11. Από επάνω στρώνουμε τις πατάτες και στα κενά τους απλώνουμε τις λωρίδες τις πιπεριάς.
  12. Τέλος βάζουμε και το τριμμένο τυρί και το απλώνουμε και αυτό να πάει παντού.
  13. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, όχι πολύ χαμηλά στην σχάρα, ψήνουμε για 20-30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο. Θα το καταλάβετε από το χρώμα και από το ότι θα έχει ξεκολλήσει από τα πλάγια.
  14. Αφήνετε να κρυώσει λίγο, στολίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
 Καλή Επιτυχία!! και Καλή Όρεξη!!
   

 Επιστροφή στις Πίτες

 http://proiontaghs-syntages.blogspot.gr/p/blog-page_53.html

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου