Υλικά
- 3/4 κούπας ελαιόλαδο
- 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
- 3 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- 1 ξυλάκι. κανέλα
- 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 10 φέτες πορτοκάλι γλασέ (κομμένες στην μέση)
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με το σιρόπι. Σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνουμε να δέσει το σιρόπι. Φροντίζουμε να το κρατάμε ζεστό.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να “καβουρδιστεί” και πάρει ένα ελαφρώς καστανό χρώμα, χωρίς όμως να καεί.
- Μόλις είναι έτοιμο με μεγάλη προσοχή ρίχνετε το σιρόπι λίγο-λίγο μέχρι να σταματήσει να πετάει και προσθέτετε το μισό φιλέ αμύγδαλο. Ανακατεύετε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει αρκετά το σιμιγδάλι.
- Όταν θα ξεκολλάει από το μόνο του το μείγμα από το πάτο της κατσαρόλας και όταν τη γυρίσετε ελαφρώς στο πλάι τότε το μείγμα είναι έτοιμο.
- Αφαιρείτε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για λίγη ώρα, σκεπασμένο με μία καθαρή πετσέτα.
- Παίρνετε την φόρμα για τον χαλβά, πλαστική ή σιλικόνης, την βρέχετε ελαφρά από μέσα και κολλάτε γύρω-γύρω τις κομμένες φέτες πορτοκαλιού.
- Ρίχνετε τον χαλβά με προσοχή στην φόρμα, να πάει παντού και το στρώνουμε από επάνω με ένα κουτάλι να γίνει ίσιο.
- Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά (θέλει περίπου 2 ώρες).
- Ξεφορμάρετε τον χαλβά και στολίζετε με το υπόλοιπο φιλέ αμύγδαλο.
Καλή όρεξη!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου