Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι




Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με το σιρόπι. Σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνουμε να δέσει το σιρόπι. Φροντίζουμε να το κρατάμε ζεστό.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να “καβουρδιστεί” και πάρει ένα ελαφρώς καστανό χρώμα, χωρίς όμως να καεί.
  3. Μόλις είναι έτοιμο με μεγάλη προσοχή ρίχνετε το σιρόπι λίγο-λίγο μέχρι να σταματήσει να πετάει και προσθέτετε το μισό φιλέ αμύγδαλο. Ανακατεύετε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει αρκετά το σιμιγδάλι.
  4.  Όταν θα ξεκολλάει από το μόνο του το μείγμα από το πάτο της κατσαρόλας και όταν τη γυρίσετε ελαφρώς στο πλάι τότε το μείγμα είναι έτοιμο.
  5. Αφαιρείτε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για λίγη ώρα, σκεπασμένο με μία καθαρή πετσέτα.
  6. Παίρνετε την φόρμα για τον χαλβά, πλαστική ή σιλικόνης, την βρέχετε ελαφρά από μέσα και κολλάτε γύρω-γύρω τις κομμένες φέτες πορτοκαλιού.
  7. Ρίχνετε τον χαλβά με προσοχή στην φόρμα, να πάει παντού και το στρώνουμε από επάνω με ένα κουτάλι να γίνει ίσιο.
  8. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά (θέλει περίπου 2 ώρες).
  9. Ξεφορμάρετε τον χαλβά και στολίζετε με το υπόλοιπο φιλέ αμύγδαλο.
Tip: Αν θέλετε καβουρδίζετε ελαφρά το φιλέ αμύγδαλό σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι), ή στον φούρνο.
Καλή όρεξη!!


Σχόλια