Τσουχτή με Σκιουφιχτά
Η τσουχτή είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Μάνης. Χρησιμοποιούν μακαρόνια, όποιο νούμερο σας αρέσει, αρκεί να μην έχει τρύπα. Η συνταγή μας έχει να κάνει με αυτό το παραδοσιακό πιάτο, αλλά με μία διαφορά. Χρησιμοποιήσαμε τα Κρητικά Στρουφιχτά.
Υλικά:
- 1
πακέτο Σκιουφιχτά (Κρητικά ζυμαρικά)
- 2
κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 200γρ
ξηρή μυζήθρα τριμμένη στο ψιλό (περίπου 2 φλυτζάνια)
- αυγά (1 για κάθε μερίδα)
- αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε
μια κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση να βράσει.
- Μόλις
δούμε το νερό να κοχλάζει, ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια
και ανακατεύουμε ελαφριά. Τα αφήνουμε να βράσουν για 8-10 λεπτά. Μόλις
γίνουν τα μακαρόνια, (να κρατάνε λίγο), τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην
άκρη)
- Σε
ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις πάρει να κάψει ρίχνουμε την μισή
μυζήθρα και ανακατεύουμε συνέχεια.
- Σε
αυτό το βήμα θέλει προσοχή. Η μυζήθρα πρέπει να καεί τόσο όσο να αλλάξει
χρώμα. Το βούτυρο γίνεται ανοιχτό καφέ. Μόλις το δείτε να παίρνει αυτό το
χρώμα αποσύρετε από την φωτιά.
- Έχουμε
γυρίσει τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε
να πάει παντού.
- Σερβίρουμε
στα πιάτα και από επάνω βάζουμε ένα αυγό τηγανητό μάτι.
- Στο
τηγανητό αυγό, ο κρόκος πρέπει να είναι μελάτος.
- Σπάμε
τον κρόκο, αν θέλουμε, για να κυλήσει μέσα στα μακαρόνια μας.
- Πασπαλίζουμε
με ξηρή μυζήθρα και πιπέρι.
Έτοιμη
η τσουχτή μας. Καλή όρεξη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου