Εύκολα τρουφάκια με 3 υλικά

 Λόγω της ονομαστικής μου εορτής είπα να φτιάξω και εγώ κάτι με τα χεράκια μου. Τελικά πέτυχα τα τέλεια τρουφάκια. Είναι πανεύκολο να τα φτιάξετε και μπορείτε να κάνετε ένα σωρό παραλλαγές. Η βασική συνταγή έχει μόνο 3 υλικά. Από εκεί και πέρα μπορείτε να προσθέσετε για την γεύση, ξηρούς καρπούς, λικέρ, πτι-μπερ και ζαχαρωμένα φρούτα ψιλοκομμένα (κόντιτας) ή κάποιο γλυκό κουταλιού που θα το ξεπλύνεται και θα κόψετε σε κομμάτια, ανάλογα το φρούτο. Πολλά είπα, ας πάμε στο θέμα μας.




Υλικά:

Για τα τρουφάκια:

Για την γεύση:

  • 250γρ. κόντιτας (ψιλοκομμένα ζαχαρωμένα φρούτα)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λικέρ ( εγώ έβαλα βύσσινο που έφτιαξε η γυναίκα μου)

Για το ντύσιμο:

Μπορείτε να τα ντύσετε και με κακάο. Θα βγουν λίγο πιο πικρά Μπορείτε επίσης να τα ντύσετε με καρύδα τριμμένη ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζετε το ζαχαρούχο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην αρπάξει.
  2. Στο κουτί του ζαχαρούχου ρίχνετε το ποτό μας και ανακατεύετε να πάρετε όλο το περίσσευμα από το γάλα. Κρίμα είναι.
  3. Όταν ζεσταθεί καλά και κάνει τις πρώτες φουσκάλες ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε να διαλυθεί, κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε τις κουβερτούρες.
  4. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
  5. Προσθέτετε τα φρουτάκια και το λικέρ και ανακατεύετε να ενσωματωθούν όλα μαζί. 
  6. Σε ένα ταψάκι απλώνετε μία λαδόκολλα, που θα την έχετε περάσει ελαφριά με ελάχιστο ηλιέλαιο.
  7. Αδειάζετε όλη την σοκολάτα στο ταψάκι και απλώνετε να πάει όσο γίνεται πιο άκρια. Φροντίζετε να έχει ένα ικανοποιητικό πάχος.
  8. Τέλος σκεπάζετε με μία μεμβράνη, να ακουμπάει επάνω στην σοκολάτα, και βάζετε στο ψυγείο από 2 ώρες έως την άλλη ημέρα.
  9. Βγάζετε από το ψυγείο την σοκολάτα και χαράζετε σε κομμάτια τόσα όσα θέλετε εσείς.
  10. Σε ένα άλλο ταψάκι απλώνετε την τρούφα και αρχίζετε να φτιάχνετε μπαλάκια που τα ρίχνετε μέσα. Τα κυλάτε να πάει παντού η τρούφα και τα τοποθετείτε σε καραμελόχαρτα.
  11. Τελειώσατε. Βάλτε τα τρουφάκια στο ψυγείο να διατηρηθούν και βγάλτε τα λίγο πριν τα προσφέρετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Επιστροφή στα Γλυκά ψυγείου

 http://proiontaghs-syntages.blogspot.gr/p/blog-page_53.html

Σχόλια