Κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο

Το Κυριακάτικο οικογενειακό φαγητό. Το φτιάξαμε με χεράκι από κατσικάκι γάλακτος και κατεψυγμένες πατάτες με μυρωδικά. Τέτοιο λουκούμι φαγητό δεν έχει ξαναγίνει. Εγγύηση επιτυχίας η συνταγή μας. 

Φτιά-ξτε-το!!!

Υλικά:
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τοποθετούμε στο ταψί
  2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και πασπαλίζουμε απ' όλες τις πλευρές να πάει παντού σε όλα τα κομμάτια.
  3. Με ένα μαχαιράκι κάνουμε κοψίματα στο κρέας και τοποθετούμε μέσα τις νιφάδες του σκόρδου.
  4. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε όλα τα κομμάτια και το νερό από μία άκρη στο ταψί.
  5. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω με αλουμινόχαρτο, προσέχοντας να το κλείσουμε καλά, για να μην χάνονται οι υδρατμοί.
  6. Ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω φούρνο στους 200°C, περίπου 2,5 με 3 ώρες.
  7. Κατόπιν το βγάζουμε από τον φούρνο και ξεσκεπάζουμε το φαγητό.
  8. Προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί να πάνε παντού και ανάμεσα στο κρέας και γύρω-γύρω.
  9. Αν το φαγητό δεν έχει ζουμί, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, ελάχιστο ελαιόλαδο επάνω στις πατατούλες και αν θέλουμε λίγο αλάτι.
  10. Ψήνουμε στους 250°C για άλλη μισή ώρα περίπου, ώστε να κάνει κρούστα το κρέας και να ψηθούν οι πατάτες.
Έτοιμο το πιο νόστιμο και τρυφερό φαγάκι για την οικογένεια!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Επιστροφή στο κρέας

 http://proiontaghs-syntages.blogspot.gr/p/blog-page_53.html

Σχόλια