ΤΕΛΕΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΚΟΛΑΣΗ

Τολμήσαμε για πρώτη φορά και φτιάξαμε μία σοκολατόπιτα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πλούσιο σε γεύση και σοκολάτα κέικ. Τόσο όμορφα δεμένο, τόσο αφράτο και σιροπιασμένο και αμαρτωλά σοκολατένιο. Φτιάξαμε την Τέλεια Σοκολατόπιτα. Δοκιμάστε αυτήν την συνταγή και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά:

Για το κέικ

200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ ζάχαρη

3 μέτρια αυγά

100 γρ κακάο σκόνη

150 γρ γάλα

70 γρ ηλιέλαιο

1 κ.σ μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

2 κ.γ. βανίλια υγρή

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

Για το σιρόπι

400 γρ νερό

400 γρ ζάχαρη

100γρ κακάο

κονιάκ

Για το γλάσο

250 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια

250 γρ  κρέμα γάλακτος πλήρης 35%

1 κ.σ. βιτάμ

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το κέικ

1.       Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό.

2.       Προσθέτουμε το κακάο σκόνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

3.       Ρίχνουμε το γάλα και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα.

4.       Μέσα στο μπολ με το αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι. Τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

5.       Αφού γίνει ομοιόμορφο το μείγμα προσθέτουμε και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και την βανίλια. Λαδώνουμε μια φόρμα 30χ20 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.

6.       Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 170 c.

Τώρα το σιρόπι

1.       Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, ζάχαρη, κακάο και κονιάκ μέχρι να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η ώρα της γκανάς

1.       Σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες.

2.       Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

3.       Προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε για λίγο για να γυαλίσει.

Σύνθεση

·         Χαράζουμε το κέικ σε τεμάχια σερβιρίσματος και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι, ξεκινώντας με ένα κουτάλι από τα έξω προς τα μέσα, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

·         Αφήνουμε για 20-30 λεπτά να απορροφηθεί το σιρόπι και αδειάζουμε από επάνω την γκανάς.

·         Απλώνουμε με μία μαρίζ να πάει παντού.

·         Αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει λίγο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσει.

Το μελομακάρονο δίπλα είναι η ασφάλεια πριν την δοκιμή. Αν δεν πετύχαινε θα τρώγαμε το μελομακάρονο!!!
Καλή επιτυχία!!

 Επιστροφή στα Κέικ

 http://proiontaghs-syntages.blogspot.gr/p/blog-page_53.html

Σχόλια