Υπέροχη λιχουδιά για όλη την οικογένεια. Κάναμε τις αυγοφέτες στον φούρνο, για να μην γίνουν βαριές με το τηγάνισμα. Απολαύσαμε ένα γευστικότατο και ελαφρύ βραδινό. Αυτό που λάτρεψα ήταν το περίσσιο αυγό στο ταψί. Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε.
Υλικά:
- 4 αυγά μεγάλα
- 7 φέτες ψωμί (εμείς βάλαμε χωριάτικο ψωμί με προζύμι)
- 1 ποτήρι γάλα
- τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
- σπορέλαιο για το ταψί
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες πάχους 1 δάχτυλο περίπου.
- Σε ένα μπωλ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και την αλείβουμε με το σπορέλαιο.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Παίρνουμε μία-μία φέτα ψωμί και την βουτάμε στο μίγμα μας, να μουλιάσει καλά.
- Τοποθετούμε τις φέτες μας στο ταψί.
- Όσο μίγμα περισσέψει το απλώνουμε με ένα κουτάλι επάνω από κάθε μία φέτα.
- Και το πιο ωραίο, αν περισσέψει κι άλλο μίγμα το ρίχνουμε στο ταψί χύμα. Δεν θα κολλήσει λόγω του σπορέλαιου.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξει το μίγμα και να ροδίσουν οι άκριες του ψωμιού.
- Αν το θέλετε πιο τραγανό αφήστε το για 30 λεπτά, εξαρτάται από την κουζίνα σας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου