Επιλέξαμε να κάνουμε μία διαφορετική μακαρονάδα με γαρίδες. Θέλαμε να έχουμε ένα πλήρες θαλασσινό πιάτο και για αυτό διαλέξαμε τα ζυμαρικά κοχύλι.
Και δεν πέσαμε έξω. Η σάλτσα από τις γαρίδες φώλιασε μέσα στα κοχύλια και ήταν μία πανδαισία γεύσεων. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!
Υλικά:
- 1 πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες
- 1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- Φτιάχνουμε τα ζυμαρικά όπως λέει το πακέτο και τα σουρώνουμε.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε για 1 λεπτό τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε να μην κολλήσουν.
- Μόλις μαλακώσουν οι γαρίδες και έχουν βγάλει και το νερό τους, περιμένουμε για 1 λεπτό ακόμα και προσθέτουμε το ούζο.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το κονκασέ.
- Προσέχουμε να είναι ζουμερή η σάλτσα, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Αφήνουμε να δέσουν όλα τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε την σάλτσα με τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να πάει παντού αυτή η απίθανη γεύση.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου