Είναι λίγο μπελαλίδικο, αλλά αξίζει τον κόπο. Απολαυστικά πόδια κοτόπουλου με μελιτζάνες και πιπεριά Φλωρίνης τυλιγμένα σε μία αρωματική κόκκινη σάλτσα. Δοκιμάστε το για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά:
4 ολόκληρα πόδια κοτόπουλου κομμένα στα δύο
600γρ. μελιτζάνες κομμένες σε χοντρά κυβάκια
300γρ ντοματάκια κονκασέ
200γρ ζωμό κοτόπουλου
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι σε φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο
10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση:
- Βάζετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τα πόδια του κοτόπουλου σε ένα άλλο. Αλατίζετε από πάνω λίγο και τα δύο ταψιά.
- Φουρνίζετε στους 190°C στον αέρα για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Στο μεταξύ, μέχρι να ψηθούν, σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτετε το κονκασέ και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμα.
- Τέλος ρίχνετε τον ζωμό που ετοιμάσατε, τον βασιλικό και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε και τις μελιτζάνες και ανακατεύετε.
- Στο ταψί με το κοτόπουλο, αδειάζετε της περιεχόμενο της κατσαρόλας και ανακατεύετε λίγο να πάνε παντού τα υλικά και ψήνετε για 20 λεπτά στους 180°C στον αέρα.
- Σερβίρετε ζεστό.
Καλή όρεξη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου