Κοτόπουλο με μελιτζάνες και πιπεριές στον φούρνο

 Είναι λίγο μπελαλίδικο, αλλά αξίζει τον κόπο. Απολαυστικά πόδια κοτόπουλου με μελιτζάνες και πιπεριά Φλωρίνης τυλιγμένα σε μία αρωματική κόκκινη σάλτσα. Δοκιμάστε το για το Κυριακάτικο τραπέζι. 


Υλικά:
600γρ. μελιτζάνες κομμένες σε χοντρά κυβάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι σε φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο
10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση:
  1. Βάζετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τα πόδια του κοτόπουλου σε ένα άλλο. Αλατίζετε από πάνω λίγο και τα δύο ταψιά.
  2. Φουρνίζετε στους 190°C στον αέρα για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να ψηθεί το κοτόπουλο.
  3. Στο μεταξύ, μέχρι να ψηθούν, σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Προσθέτετε το κονκασέ και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμα.
  5. Τέλος ρίχνετε τον ζωμό που ετοιμάσατε, τον βασιλικό και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε και τις μελιτζάνες και ανακατεύετε.
  6. Στο ταψί με το κοτόπουλο, αδειάζετε της περιεχόμενο της κατσαρόλας και ανακατεύετε λίγο να πάνε παντού τα υλικά και ψήνετε για 20 λεπτά στους 180°C στον αέρα.
  7. Σερβίρετε ζεστό.
Καλή όρεξη!!!

Σχόλια