Ριζότο Basmati με ανάμεικτα λαχανικά

 Πολύ ωραίο και ζουμερό πιάτο, που όχι μόνο θα το απολαύσετε, αλλά θα στεναχωρηθείτε που δεν φτιάξατε περισσότερο. Όσο για τα παιδιά, το ριζότο μαζί με τα συνοδευτικά, (αυγό και κοτομπουκιές), θα γίνει το αγαπημένο τους. Τολμήστε το και δεν θα χάσετε.

Υλικά:
  1. 300γρ. ρύζι basmati
  2. 350γρ. ανάμεικτα λαχανικά
  3. 2 κύβους Knorr κοτόπουλο
  4. 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  5. 2 κ.σ. βιτάμ
  6. 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  7. πιπέρι
  8. 7-8 κοτομπουκιές
  9. 2-3 αυγά βραστά 
  10. 1 ποτήρι νερό για τα λαχανικά και 1 λίτρο νερό για το ρύζι.
  11. λίγο λεμόνι για τις κοτομπουκιές
Εκτέλεση:
  1. Πρώτα ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Σε μία κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βιτάμ.
  2. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το πιπέρι και το νερό και το αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  4. Ρίχνουμε και τον κύβο Knorr, ανακατεύουμε λίγο και κλείνουμε το καπάκι να βράσουν τα λαχανικά μας και να μαλακώσουν.
  5. Στο μεταξύ ξεπλένουμε το ρύζι basmati με 2-3 νερά.
  6. Σε μία άλλη κατσαρολίτσα, ρίχνουμε το βούτυρο αγελάδος να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ρύζι, πιπέρι και ανακατεύουμε να τσιγαριστεί ελαφρά το ρύζι σε μέτρια φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το νερό, δυναμώνουμε την φωτιά, ανακατεύουμε να μην κολλήσει το ρύζι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και τον άλλο κύβο Knorr, ανακατεύουνε και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στο μάτι, ώστε σιγά-σιγά να βράσει το ρύζι και να απορροφήσει όλο το νερό. Θα πάρει περίπου 15-20 λεπτά.
  8. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστο νερό ή αλλιώς αδειάζουμε το νερό που μπορεί να έχει περισσέψει.
  9. Κατόπιν ενώνουμε τα υλικά από τις δύο κατσαρόλες και ανακατεύουμε.
  10. Αδειάζουμε το ριζότο σε μία φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.
  11. Στο μεταξύ έχουμε φτιάξει τα συνοδευτικά μας και σερβίρουμε μαζί με το ριζότο μας.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!


Σχόλια