Πίτσα με θαλασσινά

 

Υλικά:

Για την ζύμη:

Για την πίτσα:

  1. Εκτέλεση
    Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την ζύμη μας, παίρνοντας ένα μπολ και διαλύοντας την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά από 10 λεπτά το μίγμα θα αφρίσει λίγο στην επιφάνεια.

  2. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το μίγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τα χέρια (αλλιώς δεν θα είναι χειροποίητη η ζύμη), μέχρι να σχηματιστεί μία λεία και ελαστική ζύμη.

  3.  Σε αυτό το σημείο τελειοποιούμε την ζύμη. Αν είναι πιο σφιχτή προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό. Αν είναι πιο υδαρής προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάρουμε το σωστό αποτέλεσμα.

  4. Αλευρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε το ζυμάρι σε μπάλα. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε σε αλευρωμένο μέρος για 30 λεπτά να διπλασιαστεί. Ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε άλλα 20 λεπτά σκεπασμένη σε ζεστό μέρος.

  5. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη ή τα δάχτυλα. Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Τρυπάμε το ζυμάρι με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία για να μην φουσκώσει.

  6. Γεμίζουμε με ότι μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα και να μοσχομυρίσει.

Η πίτσα που σας προτείνουμε:

Η γέμιση:


Εκτέλεση:



  1. Ξεπαγώνουμε τα θαλασσινά μας, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
  2. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις μαλακώσουν λίγο τα σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το ούζο.
  3. Απλώνουμε την σάλτσα επάνω στην ζύμη.
  4. Ρίχνουμε τα θαλασσινά μας από επάνω και αν δεν θέλουμε να είναι νηστίσιμη η πίτσα μας, της πάει πάρα πολύ η φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια. Εσείς βάζετε ότι τυρί θέλετε.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς μέχρι να ψηθούν όλα τα υλικά (θα πάρει περίπου 20 λεπτά). Θα το καταλάβετε από την υπέροχη μυρωδιά και από το χρώμα της ζύμης.

Καλή όρεξη!!!


Σχόλια