Κέικ βανίλια σοκολάτα

 Το κέικ όπως μας το έμαθαν οι μανάδες μας και οι γιαγιάδες μας, αποτελεί πλήρη τροφή, αφού τα κύρια συστατικά του είναι γάλα, αυγά, ζάχαρη και αλεύρι. Προσθέτοντας και το κακάο μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Είναι το καλύτερο πρωινό γεύμα για δύναμη και ενέργεια, κυρίως για τα παιδιά. Συνοδεύεται με ένα ποτήρι τσάι, ή με γάλα, αλλά μπορείτε να το προσφέρεται και σαν συνοδευτικό στον καφέ.


Υλικά:
500 γρ Φαρίνα
250γρ βιτάμ ή μαργαρίνη(σε θερμοκρασία δωματίου)
440γρ ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού 260ml γάλα 
3 κ.σ. κακάο
ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση
Εκτέλεση:
  • Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
  • Σε μία άλλη λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά δουλεύοντας το μίξερ στην μεσαία ταχύτητα, περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί το κάθε αυγό.
  • Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι, ρίχνοντας λίγο-λίγο κάθε φορά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σε μία φόρμα του κέικ, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, ρίχνουμε τα 2/3 από το μίγμα.
  • Σε αυτό το σημείο ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα.
  • Στο υπόλοιπο μίγμα ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Με ένα κουτάλι ρίχνεις κατά τόπους γύρω-γύρω, στην φόρμα το μίγμα με το κακάο και πολύ ελαφριά περνάς το κουτάλι από επάνω να πάει παντού.
  • Το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 περίπου λεπτά, (εξαρτάται από την κουζίνα σας).
  • Μετά τα 50 λεπτά βυθίστε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο.
  • Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Για να το ξεφορμάρουμε το γυρίζουμε σε ένα δίσκο ή πιατέλα. Αν δεν ξεκολλάει σκεπάστε το με ένα νωπό πανί και περιμένετε δύο λεπτά και θα ξεκολλήσει.
  • Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας απόλαυση.



Σχόλια