Ένα αγαπημένο και εύκολο φαγητό. Ο πουρές είναι σκέτο γλύκισμα και δένει απόλυτα με τα αρωματικά κεφτεδάκια!!
Υλικά:
- Για τον κιμά
¾ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
80γρ. μίγμα Combi για κεμπάπ
1 ποτήρι νερό 250ml
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
- Για τον πουρέ
1 πακ. πουρέ Γιώτης 125γρ
3 φλ. τσαγιού νερό
1 ½ φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο ή γάλα εβαπορέ (αραιωμένο) ή γάλα μακράς διαρκείας
1 κ.σ. κοφτή βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Για την σάλτσα
2 φλυτζάνια νερό
1 κ.σ. κρεμμύδι γκρανουλέ
1 κ.γ κοφτό σκόρδο γκρανουλέ
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τον πουρέ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το γάλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, το τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε λίγο για να διαλυθεί το βούτυρο και ρίχνουμε τον πουρέ.
- Ανακατεύουμε γρήγορα να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί, μέχρι να πάρουμε ένα λείο και αφράτο πουρέ.
- Ετοιμάζουμε τον κιμά
- Σε μία λεκάνη ρίχνομε το νερό, το λάδι και το μίγμα combi για κεμπάπ.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να δέσει.
- Κατόπιν βάζουμε τον κιμά και αρχίζουμε το πλάσιμο. Πλάθουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο να δέσουν τα αρώματα.
- Ετοιμάζουμε την σάλτσα
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα υλικά.
- Αφού μαλακώσουν τα υλικά και δέσει η σάλτσα, την διατηρούμε ζεστή σε χαμηλή φωτιά.
- Τελική ετοιμασία
- Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεμπάπ στο σχήμα και μέγεθος που επιθυμούμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε τα κεμπάπ.
- Τα τηγανίζουμε ελαφρά και βάζουμε τα κεμπάπ μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα.
- Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Σερβίρισμα
- Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε 3 με 4 κουταλιές της σούπας πουρέ
- Περιβρέχουμε από επάνω με λίγη σάλτσα και δίπλα σερβίρουμε τα κεμπάπ με λίγη επιπλέον σάλτσα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου