Κεμπάπ κοκκινιστά με πουρέ

 

Ένα αγαπημένο και εύκολο φαγητό. Ο πουρές είναι σκέτο γλύκισμα και δένει απόλυτα με τα αρωματικά κεφτεδάκια!!

Υλικά:

  • Για τον κιμά

¾ κιλό κιμά μοσχαρίσιο

80γρ. μίγμα Combi για κεμπάπ

1 ποτήρι νερό 250ml

1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο

1 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο

σπορέλαιο για το τηγάνι

  • Για τον πουρέ

1 πακ. πουρέ Γιώτης 125γρ

3 φλ. τσαγιού νερό

 ½ φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο ή γάλα εβαπορέ  (αραιωμένοή γάλα μακράς διαρκείας

1 κ.σ. κοφτή βούτυρο ή μαργαρίνη

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

πιπέρι

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

  • Για την σάλτσα
1 φλυτζάνι κονκασέ ή  1passata

2 φλυτζάνια νερό

1 κ.σ. κρεμμύδι γκρανουλέ 

1 κ.γ κοφτό σκόρδο γκρανουλέ

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τον πουρέ

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το γάλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει, το τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
  3. Ανακατεύουμε λίγο για να διαλυθεί το βούτυρο και ρίχνουμε τον πουρέ.
  4. Ανακατεύουμε γρήγορα να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί, μέχρι να πάρουμε ένα λείο και αφράτο πουρέ.
  • Ετοιμάζουμε τον κιμά
  1. Σε μία λεκάνη ρίχνομε το νερό, το λάδι και το μίγμα combi για κεμπάπ.
  2. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να δέσει.
  3. Κατόπιν βάζουμε  τον κιμά και αρχίζουμε το πλάσιμο. Πλάθουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο να δέσουν τα αρώματα.
  • Ετοιμάζουμε την σάλτσα
  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα υλικά.
  2. Αφού μαλακώσουν τα υλικά και δέσει η σάλτσα, την διατηρούμε ζεστή σε χαμηλή φωτιά.
  • Τελική ετοιμασία
  1. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεμπάπ στο σχήμα και μέγεθος που επιθυμούμε.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε τα κεμπάπ.
  3. Τα τηγανίζουμε ελαφρά και βάζουμε τα κεμπάπ μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα.
  4. Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Σερβίρισμα
  1. Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε 3 με 4 κουταλιές της σούπας πουρέ
  2. Περιβρέχουμε από επάνω με λίγη σάλτσα και δίπλα σερβίρουμε τα κεμπάπ με λίγη επιπλέον σάλτσα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Σχόλια