Εύκολα μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο
Το μυστικό για αυτά τα μπιφτέκια είναι το μίγμα Combi. Με αυτό το φυσικό μίγμα μπαχαρικών, μυρωδικών και φρυγανιάς, δεν χρειάζεται κανένα άλλο υλικό για τα μπιφτέκια. Ούτε καν αλάτι.
Υλικά:
- 8 – 10 πατάτες για τον φούρνο
- ¾ κιμάς μοσχαρίσιος
- 90 γρ. μίγμα Combi για μπιφτέκια
- 1 ποτήρι νερό
- 1 μικρό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- Ελαιόλαδο για τις πατάτες
- Ρίγανη
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες.
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το νερό και το ποτηράκι το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το μίγμα Combi και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά και ζυμώνουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να δέσουν οι γεύσεις.
- Στο μεταξύ κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στο ταψί.
- Τις πασπαλίζουμε με αλάτι ρίγανη πιπέρι και ελαιόλαδο.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα βάζουμε και αυτά στο ταψί.
- Στολίζουμε από επάνω με μία φέτα ντομάτας και λίγη ρίγανη.
- Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί για να μην κολλήσουν οι πατάτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, για 3/4 περίπου ανάλογα με την δύναμη του φούρνου. Προσέχουμε να μην σωθεί το νερό.
Tip 1: Αν θέλετε μπιφτέκια αφράτα ακόμα και κρύα, προσθέστε λίγο ακόμα νερό, 1/4 ποτηριού και ένα δάχτυλο ελαιόλαδο. Θέλει προσοχή στο πλάσιμο, επειδή θα γίνουν πολύ μαλακά.
Tip 2: Αντί για νερό μπορείτε να βάλετε μπύρα ή νερό με ούζο (3/4 νερό 1/4 ούζο) για πιο μερακλίδικα. Για πιο πικάντικα ανακατέψτε σε ίσα μέρη νερό και κόκκινο κρασί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου