Το μυστικό για αυτά τα μπιφτέκια είναι το μίγμα Combi. Με αυτό το φυσικό μίγμα μπαχαρικών, μυρωδικών και φρυγανιάς, δεν χρειάζεται κανένα άλλο υλικό για τα μπιφτέκια. Ούτε καν αλάτι.
Υλικά:
- 8 – 10 πατάτες για τον φούρνο
- ¾ κιμάς μοσχαρίσιος
- 90 γρ. μίγμα Combi για μπιφτέκια
- 1 ποτήρι νερό
- 1 μικρό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- Ελαιόλαδο για τις πατάτες
- Ρίγανη
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες.
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το νερό και το ποτηράκι το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το μίγμα Combi και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά και ζυμώνουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να δέσουν οι γεύσεις.
- Στο μεταξύ κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στο ταψί.
- Τις πασπαλίζουμε με αλάτι ρίγανη πιπέρι και ελαιόλαδο.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα βάζουμε και αυτά στο ταψί.
- Στολίζουμε από επάνω με μία φέτα ντομάτας και λίγη ρίγανη.
- Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί για να μην κολλήσουν οι πατάτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, για 3/4 περίπου ανάλογα με την δύναμη του φούρνου. Προσέχουμε να μην σωθεί το νερό.
Tip: Αν θέλετε μπιφτέκια αφράτα ακόμα και κρύα, προσθέστε λίγο ακόμα νερό, 1/4 ποτηριού και ένα δάχτυλο ελαιόλαδο. Θέλει προσοχή στο πλάσιμο, επειδή θα γίνουν πολύ μαλακά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου