Η σαλάτα ταμπουλέ είναι μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα, αλλά κυρίως είναι χορταστική και απόλυτα υγιεινή. Εμείς φτιάχνουμε συνέχεια αυτήν την σαλάτα και την έχουμε στο τραπέζι, μόνη της σαν βραδινό, ή σαν συνοδευτικό με ζυμαρικά, κοτόπουλο, κρέας, ψάρι κλπ.
Υλικά:
- 1/4 πλιγούρι μέτριο
- 1 αγγουράκι
- 6-7 ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 1/3 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1/3 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1/3 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού φρέσκο ή Λεμόνι Dressing
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσει 1/2 λίτρο νερό.
- Μόλις πάρει βράση σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το πλιγούρι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε λίγο για να μην κολλήσει και λασπώσει και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Το αφήνουμε να φουσκώσει και να πιει όλο το νερό.
- Στο μεταξύ έχουμε ψιλοκόψει όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το σερβίρουμε σε μία πιατέλα με μία τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε τα λαχανικά μας.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο και λεμόνι όσο θέλουμε.
- Το βάζουμε στο ψυγείο, ιδανικά για 1-2 ώρες, να κρυώσει.
- Σερβίρουμε κρύα την σαλάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου