Υλικά:
- 1 κοτόπουλο σε κομμάτια
- 1/2 κιλό Κους Κους
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. καρίνο για κοτόπουλο
- ξηρή μυζήθρα (προαιρετικά)
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί και το πασπαλίζουμε με το καρίνο, το αλάτι και το πιπέρι
- Προσθέτουμε από πάνω την κονσέρβα τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο και 2 ποτήρια νερό.
- ανοίγουμε τον φούρνο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
- Στο μεταξύ βράζουμε το Κους Κους, να γίνει αλ ντέντε.
- Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο από την μία πλευρά, το γυρίζουμε και προσθέτουμε το Κους Κους βγάζοντας το από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα.
- Το ανακατεύουμε μέσα στο ταψί, να πάρει χρώμα από την σάλτσα του κοτόπουλου.
- Αν η σάλτσα είναι λίγη, προσθέτουμε στο ταψί λίγο από την κατσαρόλα που έβρασε το Κους Κους, τόσο όσο να είναι το φαγητό ζουμερό.
- Το βάζουμε πάλι στον φούρνο, να δέσουν τα υλικά, περίπου για 15 λεπτά, προσέχοντας να μην στεγνώσει πολύ.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό από την κατσαρόλα.
- Μόλις φτιάξατε ένα υπέροχο και πολύ γευστικό γιουβέτσι.
Σερβίρετε με ξηρή μυζήθρα ή όποιο τυρί σας αρέσει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου