Υλικά:
- 500 γρ. φασολάκια πλατιά "Αίνος"
- 150 γρ. φασόλια χάντρες
- 1 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 πατάτες, κομμένες
- ½ κουτί. τοματοπολτός
- ½ κ.σ. μείγμα για μαγειρευτά
- ½ κ.σ. μείγμα για κρέας
- ½ ποτ. του νερού ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού
- Αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πατάτες, το κρεμμύδι και τις χάντρες για 5-6 λ, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέστε τα φασολάκια, τα μυρωδικά, τα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε λίγο ακόμα.
- Προσθέτετε το ντοματάκι και 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν για μισή ώρα με 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και τα αφήνουμε να βράσουν καλά και να μείνουν μόνο με την σάλτσα τους.
- Σερβίρετε ζεστά τα φασολάκια σας με φρέσκο ψωμί και μπιφτέκια λαχανικών και αν δεν νηστεύετε με τυρί φέτα.