Αρακάς λεμονάτος





Υλικά:



Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με μισό ποτήρι περίπου, ελαιόλαδο.
  2. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαραθούν.
  3. Κόβουμε τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τις πατάτες στα τέσσερα.
  4. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε λίγο για να μαλακώσουν.
  5. Τέλος, ρίχνουμε τον αρακά και προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλύψουμε τον αρακά με τα λαχανικά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 45 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  6. Στο τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο το αλάτι και τον χυμό λεμόνι (Αν το θέλουμε πιο ξινό προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού θέλουμε).
  7. Το αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, με κλειστό καπάκι να χυλώσει.
Συνοδεύεται με λαχταριστή φέτα Βυτίνας ή γιαουρτάκι πρόβειο.
Καλή όρεξη!!!!!

 Επιστροφή στα λαχανικά

 http://proiontaghs-syntages.blogspot.gr/p/blog-page_53.html