Υλικά:
- 500 γρ.αρακά κατεψυγμένο "Αίνος"
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- ½ φλ. άνηθο
- 4 πατάτες, χοντροκομμένες
- 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με μισό ποτήρι περίπου, ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαραθούν.
- Κόβουμε τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τις πατάτες στα τέσσερα.
- Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε λίγο για να μαλακώσουν.
- Τέλος, ρίχνουμε τον αρακά και προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλύψουμε τον αρακά με τα λαχανικά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 45 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Στο τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο το αλάτι και τον χυμό λεμόνι (Αν το θέλουμε πιο ξινό προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού θέλουμε).
- Το αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, με κλειστό καπάκι να χυλώσει.
Συνοδεύεται με λαχταριστή
φέτα Βυτίνας ή
γιαουρτάκι πρόβειο.
Καλή όρεξη!!!!!