Σπανακόρυζο κοκκινιστό


Υλικά:
Εκτέλεση:
  1. Πλένετε και σουρώνετε το ρύζι. Τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τα φρέσκα και ξερό κρεμμύδι μαζί με τα ψιλοκομμένα πράσα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε το κατεψυγμένο σπανάκι τον άνηθο και το μάραθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, μέχρι να “μαραθεί” το σπανάκι.
  3. Προσθέτετε το χυμό ντομάτες και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαραθεί καλά το σπανάκι.
  4. Ρίχνετε το ρύζι, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι. Κατά τη διάρκεια του σιγοβρασίματος μην ανακατεύετε το φαγητό απλά ανακινείστε τη κατσαρόλα για να μη κολλήσει. 
  5. Όταν θα είναι έτοιμο το ρύζι σβήνετε τη φωτιά ρίχνετε στο φαγητό το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, ανακινείτε τη κατσαρόλα, και την αφήνετε πάνω στο ζεστό μάτι για 3 λ περίπου. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό και το απολαμβάνετε με ζεστό ψωμί και τυρί φέτα (αν δεν νηστεύετε) ή με ελιές.
Καλή όρεξη!!

 Επιστροφή στα λαχανικά

 http://proiontaghs-syntages.blogspot.gr/p/blog-page_53.html