Αρνάκι με χυλοπίτες στον φούρνο
Υλικά
- 1,5 κιλό αρνάκι (χεράκι ή μπούτι) κομμένο σε μερίδες
- 1 πακέτο χυλοπίτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία ντοματοχυμός (ή μισό κιλό ντομάτες τριμμένες)
- Μισό κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι - πιπέρι - μουστάρδα σκόνη
Εκτέλεση:
·
Πλένουμε το
κρέας και το πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και λίγη μουστάρδα.
·
Ζεσταίνουμε το
ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Μόλις
γίνει το κρέας το βάζουμε στην άκρη.
·
Τσιγαρίζουμε
το κρεμμύδι και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι-πιπέρι και ζάχαρη.
·
Προσθέτουμε
2 λίτρα νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
·
Μεταφέρουμε
το φαγητό μαζί με το νερό του σε ένα πυρέξ ή ταψί που να χωράει.
·
Προσθέτουμε
τις χυλοπίτες και καλύπτουμε με
αλουμινόχαρτο.
·
Ψήνουμε σε μέτρια
θερμοκρασία 180 C για 40 περίπου λεπτά.
·
Αφαιρούμε το
αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για να πάρει ένα χρώμα, για 5 λεπτά.
Το κρέας
από αρνάκι ή κατσικάκι με χυλοπίτες στο φούρνο είναι έτοιμο
Συμβουλές
- Μπορείς να προσθέσεις τα μπαχαρικά της επιλογής σου!
- Κάνε την ίδια συνταγή και με άλλα ζυμαρικά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου