Υλικά
- 10 καλαμαράκια μεγάλα κομμένα σε μέτριες ροδέλες
- 10 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- 250γρ χυμός ντομάτας
- ½ φλ. λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό αποξηραμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια.
- Μόλις μαλακώσουν λίγο τα κρεμμύδια προσθέτω τη δάφνη, τον κουρκουμά, τον μαϊντανό και τα καλαμαράκια. Τα ανακατεύω κι αυτά να αναμιχθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά, να αρωματιστούν και σβήνω με το κρασί.
- Αφήνω να βράσει για 2' να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτω νερό ίσα να τα σκεπάζει, αλατίζω, και χαμηλώνω την φωτιά.
- Βράζω για 40' περίπου, ανακατεύοντας πού και πού προσεκτικά να μην λιώσουν οι πατάτες.
- Προσέχω να μείνει το φαγητό μόνο με την σάλτσα του και σερβίρω.!!