Η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή και δεν χρησιμοποιεί καθόλου αυγά και γάλα.
Μας την έδωσε η φίλη μας η Αλέκα, πελάτισσα του καταστήματος. Είναι πολύ γευστικά, αφράτα και ζουμερά και για όσους ακολουθούν την δίαιτα των μονάδων, αυτά τα μπιφτέκια είναι 1 μονάδα.
Υλικά:
- 1 κιλό κιμά
- 1 κονσέρβα μανιτάρια, ολόκληρα ή τεμαχισμένα.
- 1 καρότο μέτριο
- 2 κουτ. σούπας νιφάδες κρεμμύδι αποξηραμένο ή 2 κρεμμύδια μέτρια και 1 κουτ. γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη.
- 1 κουτ. σούπας μίγμα για μαγειρευτά
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο αποξηραμένο
- 1 κουτ. σούπας βασιλικό αποξηραμένο
- 1 κουτ. γλυκού σκόρδο σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε κομμάτια.
- Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά, εκτός από τον κιμά και τα λιώνουμε να γίνουν ένας πολτός. Αν δεν τα χωράει όλα το μούλτι τα βάζουμε λίγα – λίγα και τα ανακατεύουμε μετά.
- Ενώνουμε τον πολτό με τον κιμά και πλάθουμε κανονικά όπως θα πλάθαμε με τα κανονικα μπιφτέκια.
- Χωρίζουμε το μίγμα σε μέρη τόσα όσα μπιφτέκια θέλουμε να κάνουμε.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μέσα στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε όπως τα μπιφτέκια που ξέρουμε.