Ταχινόπιτα νηστίσιμη με σταφίδες και καρύδια




Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και το ταχίνι και τα ανακατεύετε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί καλά το ταχίνι και να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, τα μυρωδικά, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, τις σταφίδες και τη καρυδόψιχα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  3. Αλείφετε ένα τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 ή 28 εκ. ρίχνετε μέσα το μείγμα, το στρώνετε ισομερώς, ισιώνετε την επιφάνειά του και ψήνετε τη πίτα σας σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο της βγει στεγνό και καθαρό. 
  4. Βγάζετε τη ταχινόπιτα από το φούρνο και μόλις κρυώσει καλά τη πασπαλίζετε, προαιρετικά, με σκόνη κανέλας και ζάχαρη άχνη. Τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Διατηρείται για πολλές ημέρες εκτός ψυγείου, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη για να μην ξεραίνεται. 
Φτιάξτε τη ταχινόπιτά σας σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί σε διάσταση 26 ή 28 εκ. ανάλογα πόσο λεπτή θέλετε τη πίτα σας
https://www.sintayes.gr/syntages/tachinopita-nistisimi-me-stafides-ke-karidia/Πηγή: