Υλικά :
- 1 κούπα ρετσίνα
- 1 κούπα ταχίνι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1 κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη (σε σκόνη)
- 650γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κούπα φυτική κρέμα
- Μέσα σε μια λεκάνη της κουζίνας χτυπάμε με το μίξερ το ταχίνι και την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε την ζύμη καλά και πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήματα θέλουμε.
- Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς στρώνοντας στο ταψί λαδόκολλα, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
- Αν θέλετε , τα πασπαλίζετε με σουσάμι, πριν τα ψήσετε.
Το διαβάσαμε στα Μοναστηριακα - Άγιον Όρος