Φακές σαλάτα με σκόρδο, κύμινο και μαϊντανό

Υλικά



Εκτέλεση
Βράζω τις φακές για 20 λεπτά και τις σουρώνω.
Σε ένα τηγανάκι σοτάρω το σκόρδο αλλά σε χαμηλή φωτιά να μη το κάψω ούτε αυτό, ούτε και το λάδι μου, γιατί θα είναι αυτό που θα προσθέσω στη σαλάτα. Δεν θέλω να πάρει χρώμα, μόνο να βγάλει το άρωμα για αυτό είμαι από πάνω και παρακολουθώ.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το χυμό λεμονιού με τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο, μαϊντανό και προσθέτω το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αναμειγνύω όλα τα υλικά και γυρίζω μέσα τις φακές.
Ανακατεύω απαλά να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρω.
Αν τα πάτε καλά με το σκόρδο, τσιμπήστε το κι άλλο (εννοώ σε ποσότητα).
Τσιμπήστε και το χυμό λεμονιού αν θέλετε-γενικά δοκιμάζετε και διορθώνετε σε γεύση ανάλογα με τα γούστα.
Έβαλα χοντρό αλάτι, έτσι κι αλλιώς διαλύεται ελαφρώς με τα υγρά της σαλάτας και δεν ενοχλεί, το προτιμώ περισσότερο.


Το διαβάσε στο   H μάνα του ... λόχου