Ρεβυθοκεφτέδες






Υλικά
 
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό για να φουσκώσουν όλο το βράδυ. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ρεβίθια, τα στραγγίζουμε καλά.
  2. Τα πολτοποιούμε στο μούλτι, τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα κρεμμυδάκια-άνηθο, το αλεύρι ή πουρέ, αλατοπίπερο, κύμινο και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα μέτριο όχι ρευστό να πλάθετε.
  3. Παίρνουμε κουταλιές από τον μείγμα, τις πλάθουμε σαν κεφτεδάκια, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  4.  Τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε.
  5. Προτιμήστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια δίνουν πολύ ωραία γεύση.
Το διαβάσαμε στο συνταγές της παρέας