Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 2 φρέσκα κρεμμύδια πολτοποιημένα ή ξερά
- 1 αυγό
- 4-5 κουταλιές σούπας αλεύρι ή πουρέ πατάτας, έτοιμο αυτόν στο κουτί
- μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
- αλεύρι για τους κεφτέδες
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό για να φουσκώσουν όλο το βράδυ. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ρεβίθια, τα στραγγίζουμε καλά.
- Τα πολτοποιούμε στο μούλτι, τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα κρεμμυδάκια-άνηθο, το αλεύρι ή πουρέ, αλατοπίπερο, κύμινο και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα μέτριο όχι ρευστό να πλάθετε.
- Παίρνουμε κουταλιές από τον μείγμα, τις πλάθουμε σαν κεφτεδάκια, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε.
- Προτιμήστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια δίνουν πολύ ωραία γεύση.