Πέρκα φιλέτο με σάλτσα πιπεριάς
Υλικά
- 2 φιλέτα πέρκας
- 4 πιπεριές πράσινες φλάσκες
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 8 πατάτες μέτριες
- 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασιού χυμό λεμόνι
- ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, νερό
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε σε μερίδες τα φιλέτα της πέρκας.
- Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
- Τα τοποθετούμε σε ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και την ρίγανη.
- Τρίβουμε τις πιπεριές στον τρίφτη και απλώνουμε τις πιπεριές μαζί με το ζουμί τους, πάνω από το ψάρι και τις πατάτες.
- Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι και 1 έως 2 ποτήρια νερό.
- Ψήνουμε στους 200ºC, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι basmati.
Καλή όρεξη!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου