Μύδια σαγανάκι


Υλικά
1 κιλό μύδια (χωρίς το κέλυφός τους)
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
60 γρ, τρίμμα φέτα
½ κουτ. σούπας ρίγανη
χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε μετά τα μύδια. Βάζετε και το αλάτι μαζί με το κρασί και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
Τα σερβίρετε σε μικρά τηγάνια έχοντας πασπαλίσει τα μύδια με το τρίμμα της φέτας                  και άνηθο. Αν θέλετε, μπορείτε να τα ψήσετε και λίγο. 

Tips
Μπορείτε να βάλετε όποιο τυρί σας αρέσει και αν δεν βάλετε καθόλου μπορείτε να τα φάτε και την Σαρακοστή!
Το διαβάσαμε στο gourmet.gr