Ραβανί

Υλικά
Για την ζύμη

Για το σιρόπι

  • 5 ποτήρια ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 βανίλια
  • 1 λεμόνι  φλούδα και χυμό
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)
Εκτέλεση 

  1. Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν 5 λεπτά.
  2. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτω το σπορέλαιο, το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα, τη βανίλια το ξύσμα και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός νερουλός.
  3. Το αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήνω στους 170ºC  για 40 λεπτά περίπου.
  4. Το χαράζω σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.

Το σιρόπι
  1. Βράζω το νερό με τη ζάχαρη, την φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 4-5 λεπτά.
  2. Προσθέτω τη βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατέψω και όταν λιώσει το βούτυρο, σιροπιάζω λίγο-λίγο (γιατί το ραβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί) με το ζεστό σιρόπι, το χλιαρό γλυκό.

 Είναι Όνειρο!!!