Σάμαλι


Υλικά

Για το σιρόπι
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ½ ποτήρι νερό
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Φλούδες ενός λεμονιού
  • 3 βανίλιες άρωμα
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση
    1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα κλείνουμε με μια διάφανη μεμβράνη, τα σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και τα αφήνουμε τέσσερις ώρες, μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να πήξει.
    2. Αφού λαδώσουμε καλά ένα ταψί 30 εκατοστών, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το χαράζουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.
    3. Πάνω σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε από ένα μοσχοκάρφι ή από ένα ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο.
    4. Ψήνουμε στον αερόφουρνο στους 170°C περίπου για 40 λεπτά.
    5. Όταν κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι.
Το διαβάσαμε στο linelife.gr
Η φωτογραφία ανήκει στο συνταγές της παρέας