Υλικά
- 250γρ ανάμεικτα λαχανικά 5 ειδών
- 2 κουταλιές κάππαρη
- 3 αυγά βρασμένα
- 2-3 πατάτες
- αγγουράκια τουρσί (λίγα ανάλογα με το πόσο πικάντικη θέλετε τη σαλάτα)
- χυμό λεμονιού
- 2 φλυτζ. μαγιονέζα (ιδανικό να είναι σπιτική)
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λαχανικά (αρακά, φασολάκια, καρότα, πατάτες) φροντίζοντας να παραμείνουν τραγανά.
- Στραγγίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις πατάτες. Κόβουμε σε κυβάκια και τα αυγά.
- Ρίχνουμε τα λαχανικά σε σαλατιέρα, αλατοπιπερώνουμε, και περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμόνι.
- Προσθέτουμε την κάππαρη, τα αυγά, τα αγγουράκια τουρσί (ψιλοκομμένα) και αν θέλουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για μερικές μέρες σε καλά
κλεισμένο μπολ.
Την αρχική συνταγή την διαβάσαμε στο συνταγές της παρέας