Μακαρονάδα καλοκαιρινή

Υλικά
  • 500 γρ μακαρόνια βίδες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους μαζί με ότι ζουμί βγάλουν
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια
  • 250γρ φέτα σε κομματάκια ή ανθότυρο
  • 250γρ γραβιέρα ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί προτιμάτε σε κύβους
  • 6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  ½ κούπα ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση 
  1. Φτιάχνουμε πρώτα την σαλάτα.
    Σε μία μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όλα τα υλικά ψιλοκομμένα. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε, και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην τα λιώσουμε.
    Βάζουμε την σαλατιέρα σκεπασμένη με μία μεμβράνη ή ένα πιάτο στο ψυγείο.
  2. Στην συνέχεια.
    Βράζουμε τα μακαρόνια όπως λέει η συσκευασία, προσέχοντας να κρατάνε λίγο (αλ ντέντε). Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και σερβίρουμε σε πιάτα.
    Βγάζουμε από το ψυγείο την σαλάτα και ανακατεύουμε λίγο.
    Βάζουμε σε κάθε πιάτο με μακαρόνια από πάνω αρκετή ποσότητα και προσθέτουμε και λίγο τριμμένο τυρί (έτσι να μην ξεχνάμε ότι είμαστε μακαρονάδες).
Καλή όρεξη