Κέικ με πετιμέζι


Υλικά


Εκτέλεση
    1. Βράζουμε σε κατσαρολάκι 200ml νερό μαζί με τα γαρύφαλλα και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε το νερό να κρυώσει.
    2. Ανακατεύουμε με πιρούνι σε μπολ το χυμό πορτοκαλιού με την σόδα.
    3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    4. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, το λάδι και το πετιμέζι σε άλλο μπολ, μέχρι να γίνουν λείο μίγμα.
    5. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το ούζο, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα και χτυπάμε καλά.
    6. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά, με μέχρι να γίνει ένα πυκνό μίγμα, όπως αυτό του κλασικού κέικ.
    7. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
    8. Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το σουσάμι σε μπολ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του μίγματος.
    9. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.
    10. Βυθίζουμε στο κέικ ένα μαχαιράκι ή ένα ξύλινο καλαμάκι και αν δεν κολλάει το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κάτσει για 5 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.