Μακαρονάδα με λευκή σάλτσα μανιταριών νηστίσιμη


Υλικά

Εκτέλεση
    1. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα νερό μέχρι  τα ¾ της κατσαρόλας.
    2. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι και κατόπιν ρίχνουμε τα μακαρόνια (ολόκληρα ή σπασμένα στην μέση). Τα δοκιμάζουμε  να κρατάνε λίγο (αλ ντεντε).
    3. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε ελαφριά.
    4. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και την βάζουμε στην φωτιά.
    5. Μόλις κάψει χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συνεχώς να μην μας κολλήσουν.
    6. Όταν βγάλουν το νερό τους σκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών  και τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να βράσουν στο ζουμί τους σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
    7. Ρίχνουμε την κρέμα μαγειρικής και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
    8.  Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
    9. Τα σερβίρουμε ζεστά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Σχόλια