Μακαρονάδα με λευκή σάλτσα μανιταριών νηστίσιμη
Υλικά
- 1 πακ. μακαρόνια σπαγγέτι 500γρ ή όποιο ζυμαρικό σας αρέσει
- 1 φυτική κρέμα μαγειρικής
- 1 πακ. μανιτάρια σε φέτες κατεψυγμένα
- 2 κουτ. σούπας βιτάμ ή φυτική μαργαρίνη
- Ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μείγμα για όλα τα μαγειρευτά
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε μία κατσαρόλα νερό μέχρι τα ¾ της κατσαρόλας.
- Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι και κατόπιν ρίχνουμε τα μακαρόνια (ολόκληρα ή σπασμένα στην μέση). Τα δοκιμάζουμε να κρατάνε λίγο (αλ ντεντε).
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε ελαφριά.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και την βάζουμε στην φωτιά.
- Μόλις κάψει χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συνεχώς να μην μας κολλήσουν.
- Όταν βγάλουν το νερό τους σκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών και τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να βράσουν στο ζουμί τους σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
- Ρίχνουμε την κρέμα μαγειρικής και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
- Τα σερβίρουμε ζεστά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου