Σαλάτα με φαγόπυρο




Υλικά 
  •  1/2 κούπα φαγόπυρο
  • 1 κούπα νερό (γενικά χρησιμοποιείται με αναλογία 1 φαγόπυρο προς 2 νερό)
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κούπα ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 5-6 μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • Αλάτι
  • Φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι και δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το φαγόπυρο και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μην μας μαυρίσει (περίπου μισό λεπτό).
Έπειτα προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει με κλειστό καπάκι μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
Όταν το φαγόπυρο μας έχει απορροφήσει σχεδόν το νερό, τότε βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει έχοντας το καπάκι κλειστό. Αφού κρυώσει καλά για να μην μαράνει τα λαχανικά μας, βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το τυρί σε μια σαλατιέρα.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε το ξύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και τη ρίγανη (και αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλο λάδι).
Ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε! 

Το διαβάσαμε εδώ