Μελιτζανοσαλάτα

Υλικά

Εκτέλεση
    1. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στην σχάρα του φούρνου ολόκληρες για 20 λεπτά. Ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ.
    2. Προσθέστε τα κρεμμύδια, την πιπεριά Φλωρίνης, τον μαϊντανό, την αντράκλα, όλα ψιλοκομμένα και την κάπαρη και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
    3. Στο multi βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το ξύδι και ανακατεύουμε.
    4. Προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ με τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν.
    5. Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, γλιστρίδα και λίγο ελαιόλαδο.
Η μελιτζανοσαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.