Υλικά
- ½ κιλό μελιτζάνες μεγάλες
- 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε βάζο, ψιλοκομμένη
- 3 σκελίδες σκόρδο (4γρ.)
- 30 ml μηλόξιδο ή ξύδι από λευκό κρασί
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι γλιστρίδα (αντράκλα), ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας κάπαρη
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στην σχάρα του φούρνου ολόκληρες για 20 λεπτά. Ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια, την πιπεριά Φλωρίνης, τον μαϊντανό, την αντράκλα, όλα ψιλοκομμένα και την κάπαρη και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
- Στο multi βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το ξύδι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ με τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν.
- Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, γλιστρίδα και λίγο ελαιόλαδο.