Υλικά
- Για το κεμπάπ:
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 4 κ.σ. σάλτσα πέστο
- 2 κ.γ. κύμινο
- ξύσμα 2 λεμονιών
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 2 ασπράδια
- αλάτι – πιπέρι
- Για τη σως γιαουρτιού:
- 1 φλ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. σάλτσα πέστο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Για το κεμπάπ: Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά της συνταγής. Αλατοπιπερώνουμε και αν το μείγμα είναι λίγο αραιό, προσθέτουμε λίγη γαλέτα για να σφίξει ο κιμάς.
- Πλάθουμε τα κεμπάπ, τα περνάμε στα ξύλινα καλαμάκια και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λ. Παράλληλα κόβουμε τις πίτες σε μικρότερα κομμάτια και τις ψήνουμε για 10 λ στον φούρνο.
Το διαβάσαμε εδώ