Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε βάζο, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. τσαγιού ξίδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλύνετε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα κατά μήκος σε φέτες πάχους 2 εκ. Αλατίστε τα και αφήστε τα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κατόπιν αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε τα στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά από κάθε μεριά, ίσα να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.
- Σε ένα μπολ αναμείξτε την ντομάτα, κομμένη σε κύβους, με την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, τον άνηθο επίσης ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, το μισό ελαιόλαδο και το περισσότερο ξίδι.
- Μόλις κρυώσουν τα κολοκυθάκια, απλώστε στο κέντρο λίγο από το μίγμα και διπλώστε τα σε ρολό. Τοποθετήστε τα όρθια σε ένα πυρέξ, πολύ κοντά το ένα στο άλλο.
- Όταν τελειώσετε ραντίστε τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξίδι και λίγο αλάτι. Βάλτε τα στο ψυγείο λίγη ώρα να κρυώσουν και σερβίρετε σαν σαλάτα ή σαν ορεκτικό.