Κολοκυθάκια σαλάτα σε ρολά


Υλικά
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε βάζο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ξίδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
    1. Πλύνετε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα κατά μήκος σε φέτες πάχους 2 εκ. Αλατίστε τα και αφήστε τα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κατόπιν αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε τα στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά από κάθε μεριά, ίσα να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.
    2. Σε ένα μπολ αναμείξτε την ντομάτα, κομμένη σε κύβους, με την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, τον άνηθο επίσης ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, το μισό ελαιόλαδο και το περισσότερο ξίδι.
    3. Μόλις κρυώσουν τα κολοκυθάκια, απλώστε στο κέντρο λίγο από το μίγμα και διπλώστε τα σε ρολό. Τοποθετήστε τα όρθια σε ένα πυρέξ, πολύ κοντά το ένα στο άλλο.
    4.  Όταν  τελειώσετε ραντίστε τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξίδι και λίγο αλάτι. Βάλτε τα στο ψυγείο λίγη ώρα να κρυώσουν και σερβίρετε σαν σαλάτα ή σαν ορεκτικό.