Κουλουράκια πορτοκαλιού λαδερά νηστίσιμα

Το καλό πράγμα θέλει τον τρόπο του. Αυτά τα κουλουράκια θα τα λατρέψετε. Αφράτα γεμάτα αρώματα, θα μοσχοβολήσει ο τόπος. 

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ.
  2. Χτυπάμε καλά στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στο 1/4 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Μόλις αφρατέψει το μείγμα λαδιού ζάχαρης , προσθέτουμε το χυμό με τη σόδα, το υπόλοιπο 3/4 του ποτηριού χυμό πορτοκαλιού, όλα τα άλλα προαναφερόμενα υλικά και στο τέλος σταδιακά το αλεύρι.
  3. Συνεχίζουμε με το μίξερ μας μέχρι να σφίξει κάπως η ζύμη  και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας προσθέτοντας το αλεύρι  μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της επιλογής μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 25-30 λ περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους. [Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα. Μην τα παραψήσετε και στεγνώσουν].

Το διαβάσαμε εδώ


Σχόλια