Κέικ σοκολάτα - πορτοκάλι


Υλικά

Για το γλάσο

Για την κομπόστα

Εκτέλεση

Για την κομπόστα
  1. Κόβουμε την ψίχα των φρούτων σε κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  2. Βράζουμε μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.

Για το κέικ
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
  2. Λαδώνουμε μία φόρμα του κέικ και την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα άλευρα, την ζάχαρη, την σόδα και το κακάο.
  4. Αλευρώνουμε την φόρμα με λίγο από το μείγμα και τινάζουμε ότι περισσεύει πίσω στο μπολ.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό, το ξύσμα, την βανίλια, το βραστό νερό και το λάδι.
  6. Φτιάχνουμε μία λακκούβα στο κέντρο των στερεών υλικών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των υγρών υλικών.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και να γίνει ένα λείο μείγμα.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και το ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, (δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι ή μαχαίρι να μην κολλάει).
  9. Το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Για το γλάσο
  1. Ανακατεύουμε τον χυμό, την βανίλια, το ξύσμα και την άχνη να γίνουν ένα ρευστό μείγμα.
  2. Χωρίζουμε το μείγμα στην μέση.
  3. Στο ένα μέρος ανακατεύουμε την κουβερτούρα λιωμένη. ενώ στο άλλο μισό προσθέτουμε ζάχαρη άχνη, αν χρειάζεται, τόση ώστε να στέκεται σαν γλάσο και να μην απορροφηθεί από το κέικ.
  4. Απλώνουμε από επάνω την κομπόστα και γλασάρουμε, χωρίς απαραίτητα να καλύψουμε την κομπόστα και όλο το κέικ, πρώτα με το λευκό γλάσο και μετά με το γλάσο σοκολάτας, έτσι ώστε να πετύχουμε διχρωμία.