Κέικ με ταχίνι


Υλικά

Εκτέλεση
    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    2. Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο.
    3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ την πορτοκαλάδα και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
    4. Προσθέτουμε στο μίγμα τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
    5. Αδειάζουμε το μίγμα σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 25 εκ., αλειμμένο με λάδι και πασπαλισμένο με ελάχιστο αλεύρι.
    6. Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να μην κολλάει  στο μαχαίρι που θα βυθίσουμε  μέσα.
    7. Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφού το αφήσουμε για 5 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα, το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.