Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
- 1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 1 ποτήρι ταχίνι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
- ½ φλιτζ. τσαγιού καρύδια
- ½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ την πορτοκαλάδα και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε στο μίγμα τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 25 εκ., αλειμμένο με λάδι και πασπαλισμένο με ελάχιστο αλεύρι.
- Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να μην κολλάει στο μαχαίρι που θα βυθίσουμε μέσα.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφού το αφήσουμε για 5 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα, το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.