Μελιτζάνες Σκυριανές


Υλικά

Εκτέλεση
    1. Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και λίγο από την άλλη μεριά.
      Τις πλένουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, ροδέλες, (2-3 εκ.). Αφήστε τις για 1 ώρα σε ένα μπολ με νερό και άφθονο χοντρό αλάτι για να ξεπικρίσουν. Βγάλτε τις απ' το νερό στύψτε τις καλά με τα χέρια σας και βάλτε τις σε νερό που βράζει. Βράστε τις για 5 - 10 λεπτά και αποσύρετε από την φωτιά. Αφήστε τις να κρυώσουν στύψτε τις καλά με τα χέρια σας.
    2. Τοποθετήστε μία κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Αλευρώστε τις μελιτζάνες και τηγανίστε τις στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν βγάλτε τις με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το περιττό λάδι.
    3. Βάλτε μία μεσαία κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώστε και βράστε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πήξει η σάλτσα.
    4. Μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε μία πιατέλα, περιχύστε τις με την σάλτσα και σερβίρετέ τις ζεστές.

Καλή σας όρεξη!!

 Επιστροφή στα λαχανικά

 http://proiontaghs-syntages.blogspot.gr/p/blog-page_53.html