Σαλάτα μαυρομάτικα με ελιές και κάπαρη




Υλικά

Εκτέλεση
  1. Βάζετε τα φασόλια σε κατσαρόλα και προσθέτετε νερό να σκεπαστούν τουλάχιστον κατά 4 εκ. Τα βάζετε να βράσουν με σκεπασμένη κατσαρόλα. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην ανοίξουν και λιώσουν. Κατεβάζετε από την φωτιά και τα στραγγίζετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
  2.  Βάζετε τα κρύα φασόλια σε σαλατιέρα και προσθέτετε τα πράσινα κρεμμυδάκια, τα ξερά, τις ελιές, το σκόρδο, την κάπαρη και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά.
  3.  Ανακατεύετε το αλατοπίπερο με το ελαιόλαδο, το ξύδι, το θυμάρι και την ρίγανη. 
  4. Περιχύνετε τα φασόλια. Ανακατεύετε να πάει παντού το λάδι.
  5.  Αφήνετε 15 - 20 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρετε.
Το διαβάσαμε εδώ