Υλικά
- 2 1/4 του φλιτζανιού νερό
- 3/4 του φλιτζανιού ολόκληρο κριθάρι
- 1 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- Το χυμό από 1/2 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 μικρό ψιλοκομμένο φινόκιο
- 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 1 μέτριο ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- 10 ελιές Καλαμών κομμένες στη μέση
- 1 κονσέρβα φασόλια κανελίνι πλυμένα και στραγγισμένα
- 1/3 του φλιτζανιού τριμμένο καρύδι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
- Βάλε το νερό να βράσει και πρόσθεσε το κριθάρι. Σκέπασε και χαμήλωσε τη φωτιά να σιγοβράσει το κριθάρι για 25 περίπου λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και να πιει τα υγρά.
- Άφησε το κριθάρι να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανάμειξε το ξύσμα με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Χτύπησε καλά να γίνουν ένα σώμα.
- Βάλε σε μια μεγάλη σαλατιέρα το κριθάρι, το φινόκιο και όλα σου τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρύδια.
- Ανακάτεψε ελαφρά. Περίχυσε με το μείγμα λεμονιού, αλατοπιπερώστε και σκέπασε το μπολ.
- Άφησε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Πριν σερβίρεις γάρνιρε με τα καρύδια.