Μεσογειακή Σαλάτα με κριθάρι


 
 Υλικά

  • 2 1/4 του φλιτζανιού νερό
  • 3/4 του φλιτζανιού ολόκληρο κριθάρι
  • 1 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • Το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο φινόκιο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 10 ελιές Καλαμών κομμένες στη μέση
  • 1 κονσέρβα φασόλια κανελίνι πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένο καρύδι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
  1. Βάλε το νερό να βράσει και πρόσθεσε το κριθάρι. Σκέπασε και χαμήλωσε τη φωτιά να σιγοβράσει το κριθάρι για 25 περίπου λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και να πιει τα υγρά.
  2. Άφησε το κριθάρι να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Ανάμειξε το ξύσμα με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Χτύπησε καλά να γίνουν ένα σώμα.
  4. Βάλε σε μια μεγάλη σαλατιέρα το κριθάρι, το φινόκιο και όλα σου τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρύδια.
  5. Ανακάτεψε ελαφρά. Περίχυσε με το μείγμα λεμονιού, αλατοπιπερώστε και σκέπασε το μπολ.
  6. Άφησε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Πριν σερβίρεις γάρνιρε με τα καρύδια. 
Το διαβάσαμε εδώ