Στήθος κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα δεντρολίβανου



Υλικά

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κάθε στήθος κοτόπουλου, οριζόντια στη μέση ώστε να έχετε 4 φιλέτα. Τα αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές και τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρετε το σκόρδο ανακατεύοντας για 1-2 λ. Προσθέτετε το τα στήθη κοτόπουλου και τα τηγανίζετε για 4-5 λ από κάθε πλευρά.
  3. Αφήνετε το τηγάνι στη φωτιά, αφαιρείτε τα στήθη με τρυπητή κουτάλα, τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα σκεπάζετε με ένα πιάτο ή αλουμινόχαρτο για να τα διατηρήσετε ζεστά. 
  4. Ρίχνετε στο ζεστό τηγάνι το ζωμό κοτόπουλου και με ξύλινο κουτάλι ανακατεύετε, ξύνοντας τη βάση του τηγανιού για να βγουν τυχόν κομμάτια κοτόπουλου. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού και τη κρέμα γάλακτος και το αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά, για 5-6 λ ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. 
  5. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και το δεντρολίβανο, ανακατεύετε να λιώσει το βούτυρο και μεταφέρετε πάλι τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι, μέσα στη σάλτσα. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3-4 λ και μετά σερβίρετε ζεστό το κοτόπουλο με συνοδευτικό επιλογής σας.
Σημείωση:
  1. Αν η μουστάρδα είναι στις γεύσεις σας μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα 1 κ.γ.
  2. Μπορείτε να το συνοδεύσετε, με πιλάφι, ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή ζυμαρικό αρεσκείας σας.
  3. Το δαβάσαμε εδώ