Φασόλια χάντρες λαδερές


Υλικά

 Εκτέλεση

  1. Αν έχετε επιλέξει να μαγειρέψετε νωπές χάντρες, καθαρίστε τα φασόλια ένα- ένα και τοποθετείστε τις χάντρες σε ένα μπολ.
  2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και κόψτε το καρότο στη μέση και μετά ροδέλες. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα σε μεσαία ένταση και μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα κρεμμύδι και καρότο να τσιγαριστούν μαλακά. Προσθέστε και τις 2 κ.σ. ζάχαρης, ανακατέψτε και σοτάρετε σιγά το μείγμα για περίπου 5 λ.
  3. Προσθέστε τις χάντρες. Αν είναι κατεψυγμένες, ρίξτε τες κατ’ ευθείαν από τη σακούλα στη κατσαρόλα. Σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο για 2-3 λ ανακατεύοντας. Προσθέτετε τη ντομάτα, το πελτέ και το ζεστό νερό και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει επί 45 λ περίπου. Αν προτιμάτε να σκεπάσετε την κατσαρόλα, βάλτε τα ⅔ του νερού και ελέγξτε στη πορεία αν θέλει συμπλήρωμα.
  4. Στα τελευταία 10 λ του βρασίματος προσθέστε το  ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο και περιμένετε να φύγει σχεδόν όλο το νερό από τη σάλτσα ώστε να μελώσει και να είναι μια παχύρρευστη σάλτσα ντομάτας. Αν δοκιμάσετε και βρείτε τις χάντρες πιο σκληρές απ’ όσο σας αρέσουν, προσθέστε νερό και ένα δεκάλεπτο στο βράσιμο.
  5. Τις αφήνετε να μισοκρυώσουν και σερβίρετε. Πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα ωμό παρθένο ελαιόλαδο ή και λίγο χυμό λεμονιού. Απολαύστε το με τυρί φέτα και φρέσκο, ζεστό ψωμί. 

Το διαβάσαμε εδώ