Τζατζίκι παραδοσιακό

Υλικά



Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε στο τρίφτη το αγγούρι, το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αλλάζοντας το χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίξει καλά το αγγούρι.
  2. Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη ή το κάνουμε αλοιφή σε γουδί.
  3. Σε ένα μπολ γιαούρτι βάζουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το ξίδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αγγούρι και το σκόρδο σταδιακά δοκιμάζοντας το ανάλογα πόσο αψύ και σκορδάτο το θέλετε.
  4. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Βάζουμε το τζατζίκι στο ψυγείο και αφού κρυώσει το σερβίρουμε γαρνιρισμένο  με λίγο λάδι ελιές και ψιλοκομμένο άνηθο.

    Το διαβάσαμε εδώ