Φασολάδα με κόκκινα φασόλια


 Υλικα

250γρ. κόκκινα φασόλια
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές αλεύρι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
πάπρικα και αλάτι

Εκτέλεση 

    • Αφήνετε τα φασόλια να μουλιάσουν σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
    • Πλένετε τα φασόλια, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτετε με κρύο νερό και προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες καθαρισμένες, τη δάφνη και το ελαιόλαδο.
    • Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, διακόπτετε τη βράση με μπόλικο κρύο νερό. Αφήνετε το νερό να ξαναβράσει και κρατάτε τη φωτιά χαμηλή, προσέχοντας να είναι καλυμμένα τα φασόλια με νερό. Προσθέτετε λίγο κρύο νερό αν χρειάζεται.
    • Όταν βράσουν τα φασόλια, τα απομακρύνετε από τη φωτιά.
    • Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζετε το αλεύρι με λίγη πάπρικα προσεκτικά γιατί αρπάζουν αμέσως.
    • Προσθέτετε λίγο νερό από αυτό που βράσατε τα φασόλια και στη συνέχεια προσθέτετε αυτό το μείγμα στα φασόλια.
    • Αλατίζετε και αφήνετε να βράσουν για λίγα λεπτά. Αφήνετε λίγο το φαγητό να κάτσει. Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και σερβίρετε.

Το διαβάσαμε εδώ